Vliegen naar Tirol

Steeds meer vakantiegangers zijn de lange autorit naar Tirol zat en kiezen er voor om te vliegen. Vooral tijdens de wintermaanden kan vliegen een uitstekende optie zijn om optimaal te genieten van je vakantiedagen in de sneeuw. Het kan indien je in de buurt van één van de bekende luchthavens woont zomaar een dag reizen schelen.

Transavia vliegt tijdens de winter bijna iedere dag vanaf Rotterdam, Eindhoven en Schiphol naar Innsbruck. Vanaf deze luchthaven kun je dan weer snel met het openbaar vervoer, een transfer of een huurauto verder reizen naar je bestemming.  Vliegen naar Innsbruck vanaf Amsterdam is ongeveer 1,5 uur tel je daarbij de incheck tijd op op dan kun je dus in ongeveer 5 uur wel in Tirol zijn.

Woon je in de buurt van de Duitse grens? Kijk dan eens naar het aanbod aan vluchten vanaf de luchthavens van Düsseldorf, Keulen en Münster en voor de inwoners van Friesland en Groningen is Bremen een goed alternatief.  Eurowings en Air Berlin hebben vaak passende aanbiedingen

Vliegen heeft ook een nadeel, je bent namelijk zeer beperkt in wat je meeneemt. Je eigen ski’s meenemen is bijvoorbeeld al een kostbare aangelegenheid.

Vliegveld Innsbruck

Vliegveld innsbruckDe Luchthaven van Innsbruck ligt buiten de stad zelf, het is geen grote luchthaven. De terminal is niet veel groter dan een gemiddeld treinstation in Nederland. Naast de diverse incheckbalies zijn er ook een paar winkeltjes en een kleine supermarkt waar je nog even snel de laatste souvenirs kunt kopen.

Parkeren kan in de parkeergarage voor het terminal gebouw. Volg de aanwijzingen goed op anders sta je in eens tussen alle huurauto’s.  In de parkeergarage tref je ook alle verhuurders van huurauto’s aan. Alle grote en bekende merken zijn vertegenwoordigd.