Bezienswaardigheden

Swarovski Welten

Kristalwelten Swarovski Wattens

Het is één van de populairste bezienswaardigheden van Oostenrijk, de wereld vol met de magische kristallen van Swaroski dienen als basis van de Swarovski Welten in Wattens vlak bij Innsbruck.  Bij aankomst wordt je al begroet door de vriendelijke reus en éénmaal binnen kom je in de betoverende wereld van magische kunstwerken gemaakt met miljoenen kristallen.  Omdat de Swarovski Welten praktisch geheel overdekt zijn is het een ideale bestemming voor een regenachtige dag.

Meer over de Swarovski Welten

Schloss Ambras

Slot Ambras innsbruck

Ferdinand II één van de Aartshertogen van Oostenrijk liet tijdens de Renaissance de middeleeuwse burcht Schloss Ambras verbouwen. Het maakte er in plaats van een vesting een kasteel van om mee te pronken.  Ferdinand II was namelijk een verzamelaar van kunst en curiosa.  Je kunt gerust zeggen dat de Aartshertog een basis heeft gelegd voor dat wat nu een museum is.  Ook de prachtige collectie harnassen en andere vechttenues zijn de moeite van het bekijken waard en natuurlijk de prachtige tuinen van het Schloss Ambras in Innsbruck.

Zilvermijn van Schwaz

Zilvermijn bezoeken in Tirol Schwaz

Veel van de rijkdom in Tirol is te danken aan de vele waardevolle grondstoffen zoals zout en zilver. In Schwaz vlakbij Innsbruck is nog een goed voorbeeld te vinden. De zilvermijnen zijn nu een themapark waar je kunt zien hoe zilver wordt gewonnen en verwerkt. Met een treintje rij je door de zilvermijn en van het zilver uit de mijn kun je een echte zilveren munt maken.  De tour door de mijn duurt 80 minuten en je krijgt een helm op en een stevige regenjas mee.  De temperatuur in de mijn is het hele jaar door slechts 12 graden dus hou rekening met je kleding.  Meer informatie: Silberbergwerk.at

Bergisel Skischans Innsbruck

Bergisel Innsbruck

Een architectonisch hoogstandje, de Bergisel Skischans in Innsbruck is één van de vele landmarks van Innsbruck. De Skischans bestaat al een tijdje en werd gebouwd voor de Olympische winterspelen. In 2002 werd de toren opnieuw geopend, maar dan in haar nieuw door de beroemde architect Zaha Hadid ontworpen jas. Boven op de toren kun je letterlijk en figuurlijk genieten van culinaire hoogstandjes in het sterrenrestaurant.  Het terras op de toren geeft een waanzinnig 360-graden uitzicht over de stad en de omgeving.  Meer over de Bergisel in Innsbruck

Vesting Kufstein

Kufstein Tirol

Boven Kufstein en echt onmisbaar is de vesting Kufstein gebouwd, een sterk fort, wat tijdens de roerige tijden zorgde voor een goede bescherming van Tirol.  De vesting overwon diverse oorlogen. Dankzij de ligging op de grens tussen Tirol en Beieren was de vesting Kufstein voor veel soldaten een onneembare horde.

Tegenwoordig is de Vesting Kufstein de locatie voor theaterproducties en filmvoorstellingen, een stuk vrediger dan vroeger. Het fort kun je ook bezoeken, een moderne trein brengt je naar boven en weer terug.

Alpenzoo Innsbruck

Steenbokken, bruine beren, visotters, en een diversiteit aan roofvogels en dieren dat zijn de bewoners van de Alpenzoo in Innsbruck. De Alpenzoo geeft een goed beeld van alle dieren die in het hooggebergte leven en hebben geleefd. Dankzij de ligging van de Zoo op 750 meter hoogte wordt je gedurende het bezoek ook nog eens verast op een prachtig uitzicht over Innsbruck.

Museum Tiroler Bauernhöfe

Een boerderij in Tirol is echt een stukje nostalgie, vaak zijn het bedrijven met een lange familietraditie. De kleinschalige veeteelt of landbouw waarbij het vee vaak ergens tussen de sappige weiden hoog tussen de bergen graast maken het één van de zwaarste beroepen van Oostenrijk. In het Museum Tiroler Bauernhöfe krijg je een goede indruk van het boerenleven van vroeger in Tirol.