Winkelen in Innsbruck

Winkelen in innsbruck

Innsbruck in TirolInnsbruck is dé stad in Tirol. logisch dat je er dus praktisch alles kunt kopen. Voor een stad van dit formaat zijn er rijkelijk veel winkels en leuke boetiekjes te vinden.

Het leuke van winkelen in de Altstadt van Innsbruck is dat het oog ook wordt beloond, niet alleen door de prachtige etalages maar ook de gave middeleeuwse gevels zijn een plaatje. Het historische centrum van Innsbruck is dus ook voor de winkelhaters een aanrader.

Het aanbod van winkels is overweldigend en niet alleen de bekende merken die je in Nederland ook ziet maar ook nog erg veel leuke zelfstandige winkels met unieke kleding en andere producten.

Altstadt

In de Innsbrucker Altstadt is het voor shop-a-holics goed toeven  Neem bijvoorbeeld de Maria-Theresiastraße. Deze winkelstraat is wat bij betreft één van de mooiste winkelstraten van Oostenrijk. Want waar kun je nu winkelen met de witte besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. De barokke en middeleeuwse gevels maken het plaatje helemaal compleet.  Een bijzonder winkelcentrum is het Kaufhaus Tyrol, het bestond al toen Oostenrijk nog werd geregeerd door Keizers. Het Kaufhaus Tyrol werd in 2011 uitgeroepen tot mooiste winkelcentrum van Europa. De 50 verschillende winkels zijn zeker de moeite van het bekijken waard. Er is ook een food court waar je kunt genieten van Sushi en Pizza.

Fonkelend, dat is het juiste woord voor de Swarovski winkel in Innsbruck. ook al geef je niks om de sieraden die er te koop zijn. Het interieur van de winkel is het bekijken zeker waard. De winkel is een dependance van de echte Kristalwelten in Wattens.

Winkelcentra in Innsbruck

In Innsbruck kun je ook diverse grote winkelcentra vinden, ik heb de belangrijkste voor je beschreven, de meeste bieden naast een overvloed aan leuke winkels ook veel voorzieningen zoals restaurants en niet geheel onbelangrijk gratis parkeerplaatsen.

DEZ einkaufszentrum

Aan de oostkant van Innsbruck is het DEZ Einkaufscenter te vinden.Het winkelcentrum richt zich voornamelijk op de inrichting van de woning en de tuin. Het werd in 1970 gebouwd en was het eerste grote overdekte winkelcentrum van Oostenrijk. Het is nu het grootste winkelcentrum van Tirol.  Naast woninginrichting vindt je in DEZ ook diverse kledingwinkels, juweliers en nog veel meer.  In totaal zijn er 3.000 gratis parkeerplaatsen en je vindt er de enige Ikea in Tirol, meer informatie over DEZ op de website.

West Shopping Center

In het Westen van Innsbruck is ook een groot winkelcentrum, niet zo groot als het bovengenoemde DEZ maar het is een paradijs voor de doorgewinterde shopper. Vooral de architectuur van het winkelcentrum spreekt veel bezoekers aan.  Het winkelcentrum is namelijk toekomst gericht, de bovenste verdiepingen zijn namelijk onderdeel van een school. Daarmee is het winkelcentrum helemaal klaar voor de stad van de toekomst.

In het West Shopping Center vindt je een grote C&A, een H&M ren de bekende drogisterij Muller. Verder is er een grote Merkur supermarkt en een Oostenrijkse Aldi (In Oostenrijk heet Aldi geen Aldi maar Hofer)  Meer informatie over de openingstijden op de website

Cyta Shoppingwelt

Ook in het westen van Innsbruck ligt het Shopping Center Cyta, het is een ontmoetingsplek voor veel inwoners van Innsbruck. naast een winkelcentrum is het namelijk ook een evenementen locatie.  Het winkelcentrum telt meer dan 100 verschillende winkels voor het hele gezin. Mode, gezondheid, cosmetica, en veel spullen voor het huis.  Naast winkelen kun je bij het CYTA winkelcentrum ook lekker eten bij één van de tientallen restaurants.

Meer informatie over de openingstijden en de reis naar het winkelcentrum kun je op de website vinden