swarovski-welten

De Swarovski Kristalwelten

Het is Eén van de meest bezochte bezienswaardigheden in Oostenrijk, en dat zegt wel wat, want in Oostenrijk is veel te zien. De Kristalwelten zijn zoals de naam al doet vermoeden een wereld vol met de kristallen van het bekende merk Swarovski. Het park weet iedereen vanaf het begin al te fascineren en dankzij de prachtige tuinen en de 5 zogenaamde “wonderkamers” komt u ogen en oren te kort.

Kristalwelten Swarovski WattensGoed. dat is een mooie inleiding voor een museum, maar er is geen woord van gelogen. De Swarovski kristalwelten zijn een bezoek absoluut waard. Alles draait natuurlijk om het beroemde glas kristal welke trouwens in de fabriek naast het park gemaakt worden.  Al bij de ingang wordt u begroet door de vriendelijke reus. In het gehele park wordt u continue verrast op de mooiste creaties die je kunt maken met de glaskristallen.

Kinderen worden niet vergeten

De vier etages hoge speeltoren heeft een magische aantrekkingskracht op de jongste bezoekers. Ze kunnen hier zelf zweven.  In de tuinen van het park is het vooral bij mooi weer goed toeven, en ook genoeg te zien. zoals de gigantische wolk met duizenden Swarovski kristallen boven een spiegelende waterpartij. Een echt droomlandschap.

De Kristalwelten werden in 1995 geopend de beroemde kunstenaar André Heller tekende voor het ontwerp van het grootste deel van het park en het bezoekers centrum. Al snel groeide het park uit zijn jasje met meer dan 650.000 bezoekers per jaar.   In 2014 werd dan ook gestart met de verbouwing zodat ruim voor de viering van het 120-jarige jubileum van Swarovski het park opnieuw kon worden geopend. Het park is sindsdien in oppervlakte verdubbeld en voorzien van nieuwe bijzondere kunstwerken. De verbouwing en uitbreiding van het park kostte meer dan 34 miljoen euro.

Hoe kom je er:

De Swarsovski Kristalwelten liggen in het plaatsje Wattens langs de Inn Autobahn, het is goed aangegeven op de borden langs de snelweg.  Vanuit Innsbruck zijn de Kristalwelten goed bereikbaar met het openbaar vervoer.  Er rijdt een speciale shuttle bus vanaf het Hauptbahnhof in Innsbruck naar de Kristalwelten. de reistijd is ongeveer 30 minuten

Openingstijden:

Iedere dag geopend van 8.30 tot 19.30 de kassa sluit om 18.30

Toegangsprijs:

Volwassen: € 19,00
Familie ticket: 1 volwassen + 1/2 kinderen: € 24,50
Familie ticket: 2 volwassen + 1/2 kinderen: € 41.50

Kaarten zijn ook online verkrijgbaar op de website van de Kristalwelten

Meer informatie + adres:
Swarovski Kristallwelten, Kristallweltenstrasse 1, 6112 Wattens,
Website kristallwelten.swarovski.com