Wintersport in Tirol

De meeste vakantiegangers zien Tirol eigenlijk alleen tijdens de wintersport. Er zijn meer dan 80 skigebieden en in totaal meer dan 3.400 kilometer aan skipistes in de diverse categorieën.  Tirol is ook een gebied waar continue wordt geïnvesteerd in nieuwe en moderne technieken om de wintersport ook tijdens de periodes met minder sneeuw mogelijk te maken. Niet alleen in de sneeuwvoorzieningen worden miloenen euro’s geïnvesteerd ook de liften worden steeds moderner en brengen u als wintersporter snel en veilig naar de top.

Beginnende skiërs en snowboarders zijn in Tirol in goede handen van gediplomeerde skileraren. Veel skigebieden beschikken over Nederlandse instructeurs welke volgens de Oostenrijkse manier les geven.

De wintersport gebieden in Tirol op alfabetische volgorde.

Achensee

Net over de grens met Duitsland ligt het kleine skigebied van Achensee. Het bestaat uit de dorpen Pertisau, Maurach en Achenkirch.  Het bestaat uit drie kleine losse skigebieden. Achensee richt zich voornamelijk op de beginnende wintersporter. De pistes zijn weinig uitdagend en zeker niet de grootste in Tirol. Tussen de dorpen rijdt een gratis skibus zodat je de drie skigebieden kunt bezoeken tijdens je vakantie. >> Lees verder….