Zillertalarena

Zeg je Tirol dan zeg je vaak direct Zillertal als je wintersport bestemming. Tijdens het wintersportseizoen is de regio namelijk net een Nederlandse enclave.  De meeste Nederlanders verblijven in Gerlos. Hier kun je namelijk de perfecte mix vinden van goede wintersport, leuke aprés ski en goede voorzieningen. De andere dorpen in het Zillertal mogen we zeker niet vergeten zoals Königsleiten en  Zell am Ziller

De voordelen van Zillertal Arena

Het is niet verwonderlijk dat dit skigebied bij veel Nederlanders zo beroemd is, het langgerekte skigebied is bijna 20 kilometer lang en er zijn in dit gebied voor voorzieningen voor Nederlanders. Denk bijvoorbeeld aan de vele Nederlandse skileraren en de ‘Gezellige’ Nederlands georienteerde Aprés ski. Het is een groot skigebied, met meer dan 143 kilometer aan pistes is er iedere dag wel iets nieuws te ontdekken.

Het gebied is perfect voor de gevorderde skiër, vooral in Königsleiten en Zell am Ziller zijn uitdagende pistes.  Helaas zijn deze pistes in het hoogseizoen en tijdens de schoolvakanties erg druk. Nog een boordeel is dat er relatief weinig vlakke stukken zijn, dat is is dus perfect voor snowboarders.

Het skigebied Zillertal Arena is door haar ligging sneeuwzeker, mocht het toch een jaartje tegenvallen dan zijn er genoeg sneeuwkanonnen om het tekort aan sneeuw aan te vullen.

De dorpen in de Zillertal Arena

Het gebied rondom de Zillertal Arena bestaat uit meerdere dorpen, Gerlos, Königsleiten en Zell am Ziller zijn de belangrijkste dorpen. Hier vind je alles wat je nodig hebt tijdens een wintersport vakantie. Supermarkten, banken, skiverhuur en sportwinkels. maar ook de geweldige aprés ski mag natuurlijk niet ontbreken.

Gerlos

Gerlos Königsleitenhet middelgrote Gerlos ligt op 1.300 meter hoogte en ligt op de het randje van Tirol en het Salzburgerland. Het is een beroemd aprés-ski dorp en iedere avond is het hier een groot gezellig feest. De meeste wintersporters in Gerlos beginnen ook al vroeg aan de eerste borrel.  Beroemde en legendarisch in Gerlos zijn onder andere de Little london bar. de Cin Cin en Luigi’s Turbo Bar. De feesten gaan vaak tot in de late uurtjes door. Wat soms voor gênante vertoningen op de pistes zorgt.

Omdat Gerlos tijdens de wintermaanden praktisch een provincie van Nederland is. zijn er ook veel voorzieningen in het Nederlands. zoals skilessen, voor zowel de jongste en de oudere wintersporters.

>>> Lees verder over Gerlos

Königsleiten

Mag het allemaal wat rustiger dan in het bovengenoemde Gerlos dan is Königsleiten een goed alternatief. Dit elegante en en “lieve” almdorp ligt wat hoger dan Gerlos en is dan ook wat sneeuwzekerder.  Het dorp blijft tijdens de drukke wintermaanden natuurlijk een Nederlandse enclave echter is de aprés-ski hier een stuk rustiger en minder aanwezig.

Het dorp is een aaneenschakeling van chalets, en in het skigebied zijn de diverse berghutten goed en vooral gezellig. Voor een borrel of een opwarmer na het skiën kun je terecht bij de Dorfbahn bij één van de twee barren en  de enige discotheek van het dorp.

>> Lees verder over Königsleiten

Zell am Ziller

Halverwege het Zillertal ligt het dorp Zell am Ziller. Het dorp ligt erg centraal want je kunt vanuit hier ook makkelijk naar andere skigebieden in de omgeving. Verder is het dorp een echt familie skidorp.  De aprés-ski is hier een stuk minder aanwezig dan in Gerlos, logisch dus dat het hier een stuk rustiger is ’s avonds.

De liftstations liggen iets buiten het centrum van het dorp. Sinds 2015 kun je in Zell am Ziller terugskiën tot in het dal dankzij de nieuwe 8 kilometer lange dalafdaling.

>> lees verder over Zell am Ziller

Bereikbaarheid

  • Auto:  Met de auto is de Zillertal Arena vanaf Utrecht zijn het bijna 950 kilometer.
    Het beste rijd je via Duitsland de A3/A9/A8 via München of via de A3/A6/A8 via Stuttgart.
  • Vliegen: De luchthavens Innsbruck en München liggen beide in de buurt. Vlieg je op München dan heb je meer keuze uit vluchten (KLM, Lufthansa, Eurowings, Transavia) bovendien zijn er meer verbindingen per dag. Vanuit München kun je met de bus, een transfer of een huurauto verder rijden naar de Zillertal Arena
    De luchthaven Innsbruck ligt op ongeveer een uur rijden. Transavia vliegt tijdens de winter vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven meerdere keren per week naar Innsbruck.  Vanaf de luchthaven kun je een transferbus regelen of met het openbaar vervoer verder reizen. Ook een auto huren is mogelijk.

Zillertal Arena Specialisten

Handige Links

Skigebieden in de omgeving